Workshop EHBO bij baby's en kinderen

Opvoeden gaat met vallen en opstaan, letterlijk en figuurlijk. Een ongeluk is dan ook snel gebeurd. Daarom is het van groot belang om goed voorbereid te zijn, zodat je kalm en efficiënt kan reageren, mocht het nodig zijn.  
Met deze workshop willen we (groot)ouders/tantes/nonkels/... (in spe) op weg helpen en zich zekerder te laten voelen bij zowel alledaagse gebeurtenissen als levensreddende handelingen. Van brandwonden en insectenbeten tot bloedneuzen en vergiftiging, alsook de basis reanimatie van zowel baby, junior als volwassene, komen aan bod. Verder leren we jullie omgaan met een verstikking/verslikking en dé alarmsignalen om naar de dokter te gaan. De thuisapotheek wordt onder de loep genomen en handige tips en tricks worden doorheen heel de cursus meegegeven.
Na deze boeiende theorie kan je de skills omzetten in de praktijk. Zo worden er reanimatiepoppen voorzien om zelf de handelingen te oefenen en ze onder de knie te krijgen.

Voor wie?

Zijn jullie soon to be (groot)ouders, tante/nonkel, meter/peter, reeds kersverse mama of papa of hebben jullie al enkele bengels rondlopen en graag nog eens een opfrissing? Dan zijn jullie meer dan welkom!

Door wie?

Spoedverpleegkundige Morrine Anthonis

Morrine is een enthousiaste verpleegkundige die al enkele jaren tewerkgesteld is op spoedgevallen in UZ Leuven. Zij komt dagelijks met kinderen van alle leeftijden in contact en weet dan ook als geen ander hoe je moet reageren in crisissituaties. Zelf is ze nog geen mama maar oefent alvast met haar twee speelse katten.

Wanneer?

De cursus zal plaatsvinden bij praktijk B-leef. Mogelijke inschrijvingsdata zijn de volgende:     

 • Zaterdag 13 april van 9u-12u (nog plaats voor 4 personen)
 • Zaterdag 13 juli van 16u-19u
 • Zondag 1 december van 9u-12u

Kostprijs?

75 euro/koppel (of duo) 

(Wil je graag alleen komen, zonder je partner? Dan is de deelnameprijs 52 euro)

(!) Wanneer ingeschreven deelnemers minder dan 1 week voor de cursus datum annuleren, wordt er geen terugbetaling voorzien. Er is wel steeds de mogelijkheid om iemand anders jouw/jullie plaats te laten innemen. 
(!) De cursus gaat door vanaf 3 ingeschreven koppels (6 deelnemers). Hier worden jullie tijdig over geïnformeerd indien dit niet het geval zou zijn.

Hoe inschrijven?

Stuur een mailtje naar info@bleef.be met onderstaande gegevens:

 • Voor welke cursus datum schrijven jullie in?
 • Jullie namen, adres en gsm-nummer

Na een bevestigingsmail van B-leef en de storting van 75 euro (of 52 euro als je alleen komt) op BE86738204071450 zijn jullie (ben je) definitief ingeschreven.

NIEUW!!! Workshop EHBO op locatie? Voor max. 12 personen. 

 • Wij voorzien alle materialen m.b.t de cursus inhoud en het certificaat van Kind&Gezin

 • Op locatie voorzien jullie voldoende stoelen en mogelijkheid tot projecteren van de presentatie op groot scherm of witte muur.

 • De workshop wordt gegeven voor een vast bedrag van 340 euro/workshop.

 • Een forfaitair bedrag wordt in rekening gebracht voor het afleggen van de afstand naar de locatie. Is jullie locatie

  o   <10km enkel van praktijk B-leef? + 10 euro

  o   <20km enkel van praktijk B-leef? + 20 euro

  o   <30km enkel van praktijk B-leef? + 30 euro  

  o   Enz…

       Vraag gerust een offerte aan!  info@bleef.be 

Morrine Anthonis