Pre- en postnatale kinesitherapie

Je lichaam maakt heel wat veranderingen door tijdens de zwangerschap. Het maakt zich als het ware klaar om een baby'tje op de wereld te zetten. Dit kan soms ongemakken geven waaronder bekkenpijn, urineverlies, lage rugklachten, etc. Tijdens de prenatale kinesitherapie behandelingen wordt er manueel behandeld, alsook oefeningen gedaan (houdings-, ademhalings- en bekkenbodemspieroefeningen) om de ongemakken te beperken. Op vraag kunnen er ook enkele behandeling gewijd worden aan informatie omtrent de arbeid en bevalling (eventueel met partner).

Ook na de bevalling is het belangrijk om je lichaam te verzorgen. Tijdens de postnatale kinesitherapie gaan we samen, gradueel en gecontroleerd terug op weg richting jouw gewenste sport. Je mag postnatale kinesitherapie komen volgen vanaf 6 weken na de zwangerschap. Er wordt klinisch onderzocht of je een diastase hebt, status van je litteken (na keizersnede), kracht/uithouding en coördinatie van je bekkenbodem, etc. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld voor een goede begeleiding.

Afspraak maken? Via info@bleef.be of WhatsApp (0479136710)

Er is een gedeeltelijke terugbetaling van perinatale kinesitherapie wanneer je een voorschriftje hebt van huisarts of gynaecoloog.

Heb je niet meteen klachten maar wel wat vragen omtrent de zwangerschap? Ben je graag goed voorbereid en wil je fysiek actief blijven? Dan is misschien de zwangerschapsbegeleiding in groep wel iets voor jou? Elke twee maanden start er een nieuwe reeks.  Klik hiervoor rechts bovenaan op 'cursussen' - 'zwangerschapsbegeleiding'. 

Fotootje van de zwangerschapsbegeleiding in groep