Vroedvrouw Leen

Reeds vanaf een positieve zwangerschapstest kan je beginnen uitkijken naar de komst van je kindje. Ook als je opgevolgd wordt door je gynaecoloog en/of huisarts kan de vroedvrouw tijdens je zwangerschap al een grote meerwaarde betekenen. De verwachting van een kindje is vaak een intense periode waar bij veel (toekomstige) ouders heel wat vragen naar boven komen. Tijdens deze periode ondersteunt onze vroedvrouw jullie met gepaste informatie en adviezen op maat. Samen met jullie bekijkt zij waar jullie noden en verwachtingen liggen en hoe de begeleiding tijdens de zwangerschap en nadien zal verlopen.

Je kan zowel tijdens de zwangerschap als na de bevalling een afspraak maken in de praktijk bij onze vroedvrouw en lactatiekundige, Leen Wuyts, van Vroedvertrouwen.

AFSPRAAK MAKEN MET LEEN OF MEER INFO? 

  • MAIL: vroedvrouw@bleef.be 
  • TELEFOON: 0480 67 13 99

Leen

PRENATALE CONSULTATIES 

  1. KENNISMAKINGSGESPREK - 30 MIN: Tijdens de zwangerschap kan je bij onze vroedvrouw terecht voor een aantal medische controles, zoals onder andere de controle van de ligging, de groei en de harttoontjes van je baby. Daarnaast worden ook de bloeddruk, urine en gewicht nauwkeurig opgevolgd. Naast de medische controle biedt de vroedvrouw ook een luisterend oor aan en neemt zij de tijd voor al jouw vragen en bezorgdheden. Ze bekijkt graag samen jullie de geboortewensen en neemt uitgebreid de tijd om jullie te informeren over de zwangerschap, arbeid, bevalling en de kraamperiode. Wens je graag eerst kennis te maken om elkaar wat beter te leren kennen en uitleg te krijgen over de werking? Dan kan je een kennismakingsgesprek boeken van 30 minuten.

  2. INTAKEGESPREK - 1 UUR: Je kan ook een afspraak maken voor een Intakegesprek en een medische controle. Dan maken we kennis en wordt er een uitgebreid elektronisch medisch dossier opgesteld. Daarnaast wordt er ook een medische controle gedaan bij mama en baby.  Dan kan je een intakegesprek boeken van 1 uur. 

  3. INDIVIDUEEL VOORBEREIDINGSCONSULT - 1 UUR: Wens je graag een individuele consult rond een bepaald thema zoals de arbeid, bevalling of kraamperiode? Dan kan je een afspraak inplannen voor een Individuele voorbereiding van 1 uur.  Dit kan ook aansluitend aan een Intakegesprek of een vervolgcontrole ingepland worden. 

  4. INDIVIDUEEL BORSTVOEDINGSCONSULT - 1 UUR: Als lactatiekundige is Leen ook gespecialiseerd in het begeleiden van borstvoeding. Ze zal je graag informeren over hoe de borstvoeding zal verlopen en hoe je best een vlotte start kan maken. Wanneer je goed geïnformeerd bent, heb je een hogere kans op het slagen van de borstvoeding. Bovendien zal zij je ook al antwoorden geven op eventuele vragen of onzekerheden, zodat je zelfzeker en goed voorbereid naar de start van de borstvoeding kan uitkijken. Wens je graag meer informatie, dan kan je een individuele infosessie over borstvoeding van 1 uur  inplannen. 

POSTNATALE CONSULTATIES
 
Als jullie kindje geboren is, komt de vroedvrouw binnen de 24u na jullie thuiskomst op huisbezoek en dit dagelijks tot en met dag 5 na de geboorte. Er wordt ruim de tijd genomen voor een medische controle voor zowel moeder als kind en er wordt voldoende aandacht besteed aan het bieden van antwoorden op al je vragen en bezorgdheden. Tussen de 72u en 96u wordt er ook de Guthrie test afgenomen bij de baby. Dit is een bloedafname waarbij metabole stoornissen worden opgespoord.
Als lactatiekundige neemt zij ook ruim de tijd om de eventuele borstvoeding te begeleiden.
 
Je hebt recht op een groot aantal vroedvrouwbezoekjes en dit tot en met 1 jaar na de geboorte. Tot dan kan je beroep doen op onze vroedvrouw. 
De controle rond 6 weken na de geboorte gebeurt terug in de praktijk. 
 
Leen is geconventioneerd. Dat wil zeggen dat ze zich houdt aan de officiële tarieven die voorgeschreven zijn door het RIZIV. Ze werkt met de derdebetalersregeling, wat wil zeggen dat de huisbezoeken en consultaties rechtstreeks door jouw mutualiteit worden betaald. Op haar website kan je meer informatie vinden over de tarieven